Over ons

Wonderzoekers zijn we. Waarderend onderzoekende nieuwsmakers, verhalenvertellers, verhalenfacilitatoren.

Nieuw-makers

We gaan op zoek naar sterkten, talent, prikkelende visies, onuitgesproken hoop, bijzondere ideeën, gedurfde acties, betekenisvolle belevenissen.  Dat brengen we als nieuws, als nieuw-makend nieuws. Als verhalen van mensen, voor mensen. Want ‘organisaties’ zien wij als verbindingen tussen mensen die  hun organisaties maken tot wat ze zijn. Medewerkers, klanten, cliënten, leveranciers, partners in en om organisaties maken het verschil. Bewoners in een gemeenschap maken het verschil.

Hun verhalen getuigen van de kracht van organisaties en gemeenschappen. Ze geven paden aan die naar de toekomst kunnen leiden. Ze brengen anderen op ideeën. Hun inspirerende kracht roept op tot actie.

Wat aandacht krijgt, floreert

Gedeelde verhalen doen verbinding tussen mensen groeien. En daar waar mensen zich verbonden weten in één missie, ontstaat  het nieuwe.

In het Engels bestaat daar een treffend woord voor: ‘generative’. Elk authentiek en inspirerend verhaal is een stapsteen naar vernieuwing. Elk verhaal heeft de potentie bij te dragen aan de toekomst die je je organisatie toewenst.

De kunst is die verhalen op te zoeken, er ruimte voor te maken, ze aan te moedigen, te delen en ernstig te nemen. In teamwerk, groepsprocessen, interne communicatie en zelfs communicatie naar de buitenwereld.

Bouwen aan de toekomst

En daar kunnen wij het een en ander betekenen. Want dat is precies wat wij zijn: generatieve verhalenzoekers.

We voelen ons vaak ‘wonderzoekers’: waarderend onderzoekende Nieuwsmakers, storytellers en storyfacilitators. We zoeken ze, die wonderen, en we vinden ze.

We ontdekken verhalen en delen die met de uitgesproken doelstelling bij te dragen aan de organisaties en de wereld zoals we die willen zien ontstaan. Waarin menswaardigheid, gelijkwaardigheid, oprechte solidariteit, creativiteit en duurzaamheid tot kernwaarden gaan behoren.

Nieuwsmakers, nieuwmakers

Een spel met letters. Jazeker: we maken nieuws. Niet ‘zomaar’ nieuws. Nieuws dat heel bewust als doel heeft bij te dragen aan de toekomst die onze partners willen zien ontstaan. Dus maken we nieuw. En vinden we ‘nieuwmakers’ zo heerlijk bij ons passen.

Trouwens, al die mensen waar we mee praten, wiens verhalen we optekenen, wiens hoop, acties, begeestering en ideeën we ontdekken zijn ook ‘nieuwmakers’. Zij hebben die kiemen voor de toekomst al in zich. Het enige wat wij doen, is die aan de oppervlakte brengen.

Nieuwmakers dus. Wij en jij. En de mensen die jouw organisatie kleur geven.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share This