Sinds dit jaar kunnen jongeren in armoede aan een sterk verminderde prijs  mee op kamp met de jongerenorganisatie Bouworde vzw. Bouworde stichtte daartoe een fonds. Daarmee maken ze de deelnameprijs aan een vrijwilligersvakantie in eigen land, Frankrijk of Duitsland haalbaar voor jongeren uit gezinnen met een beperkt inkomen. Om die kansen tot bij de juiste jonge mensen te brengen, werkt de organisatie samen met Vakantieparticipatie.

Vakantie? Bij bouworde betekent dat de handen uit de mouwen steken, samen met anderen. Jongeren tussen 17 en 30 jaar kunnen een weekend, week of langere vrijwilligersvakantie beleven in binnen- en buitenland. De vakantiegangers reizen in groep en worden gehuisvest bij een gastorganisatie, waar ze in ruil voor ‘kost en inwoon’ meehelpen. Ze brengen hun vakantie door in groepen tot 15 deelnemers, werken mee aan activiteiten ten voordele van de gastorganisatie en hebben tijd om de omgeving te verkennen en leuke dingen te doen.

Bouworde
Samen aan de slag op kamp met Bouworde. 

 

Brug tussen jonge vrijwilligers en gastorganisaties

Bouworde wil een brug zijn tussen jonge mensen die in hun vrije tijd iets willen doen voor anderen en gastorganisaties die hun hulp maar al te goed kunnen gebruiken. Machtelt Philips van Bouworde legt uit: ‘meestal willen jonge mensen met hun handen werken. Technische klusjes doen, schilderen, werken in de tuin, iets helpen renoveren. Of dieren verzorgen, kwetsbare mensen begeleiden, kinderen animeren: het kan allemaal. Sociale organisaties in binnen- en buitenland doen een aanbod om jonge mensen te huisvesten in ruil voor vrijwilligerswerk. Individuele jongeren kunnen inschrijven voor een vakantie door ons aangeboden. Maar ook groepen zoals scholen en jeugdbewegingen kunnen ons een vraag stellen en dan bedenken we samen in welk project ze de handen uit de mouwen kunnen steken.’

Nieuwgierig naar meer? Lees het hele verhaal hier.

We tekenden dit verhaal op voor:

Vakantieparticipatie

Auteur

Griet Bouwen

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:  www.iedereenverdientvakantie.be