Vanaf het moment dat ik ervoor koos om mijn stabiele baan op te geven om zelfstandige te worden, heeft het me meermaals geïntrigeerd hoe uitdagend die innerlijke reis wel is.  Veel meer dan uitzoeken hoe ik een businessplan in mekaar moest steken of mijn ‘merk’ moet neerzetten, ben ik op zoek geweest naar mijn eigen stem.

Het avontuur begon einde 2012. En nog moest het lente 2015 worden voor – in mijn hart – alle puzzelstukken samenvielen.

Daarover had ik onlangs een warm gesprek met collega generatief nieuwsmaker Michelle Strutzenberger van Axiomnews in Canada. Michelle schreef er een artikel over.  Dat -Engelstalige- artikel kan je hier integraal lezen.

 

Griet Bouwen

In 2012 botste ik – tijdens de voorbereidingen van de Appreciative Inquiry Wereldconferentie – als bij toeval op het werk van Axiomnews in Canada. Ik ontdekte er een gedreven team van journalisten die al interviewend en schrijvend bijdragen aan de wereld zoals we die willen zien ontstaan.

We leerden elkaar kennen, wisselden ervaringen uit, werden vrienden. CEO Peter Pula was zo genereus ons te voeden met zijn vakkennis en tips om ook hier in Vlaanderen een generatief nieuwsbureau op te zetten.

Alles over Axiomnews en hun werk vind je op www.axiomnews.com

axiomnews