Enkele jaren geleden moest Lieve Cetinkaya (34) haar droomjob als zorgkundige om medische redenen opgeven. Even leek alles zwart. ‘Loopbaancoaching heeft mijn blik verruimd: ik kijk met nieuwe ogen naar mezelf en naar de wereld. Daardoor zie ik nu meer mogelijkheden’, vertelt ze. ‘Werken in een callcenter leek me vroeger uitgesloten, maar ik gaf het een kans en vind het echt leuk.’

Lieve Cetinkaya (34) heeft twee dochters van 13 en 11 en vond na een scheiding onlangs opnieuw het geluk in een relatie. ‘De steun van mijn gezin helpt me door alles heen’, zegt ze. Ondanks het feit dat ze fibromyalgie heeft, werkt ze sinds negen maanden voltijds in een callcenter. ‘’s Avonds ben ik soms erg moe, maar ik ervaar dat mijn positieve instelling een groot verschil maakt.’

“Als ik ondernemend blijf, krijg ik meer gedaan. Ik verspil geen energie aan klagen.”

Moeilijke periode luidt verandering in 

‘Tien jaar lang werkte ik als zorgkundige in een rust- en verzorgingstehuis, een job waarvoor ik in de wieg gelegd ben. Als lid van het palliatief team ervoer ik elke dag dat ik een verschil kon maken voor de stervenden en hun familie door gewoon te doen waar ik goed in was: zorg verstrekken, liefde geven en aanwezig zijn’, vertelt Lieve. ‘In 2010 ging ik door een moeilijke periode: ik was net gescheiden, had ruzie met mijn ouders en de pijn die ik al een tijdje voelde, verergerde. Door de ellende en een maagontsteking viel ik 25 kilo af. Ik was helemaal op.’ Lieve kreeg de diagnose fybromyalgie, een ziekte die gekenmerkt wordt door chronische, verspreid voorkomende pijnen en spierstijfheid over het hele lichaam.

Lees het hele verhaal van Lieve hier.

We tekenden dit verhaal op voor:

Loopbaanwijzer

Auteur

Lisa Coppin

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:

www.loopbaanwijzer.be