Onze kunde doorgeven

Waarderend onderzoekend nieuws maken: je wil het zelf leren doen?

Generatief nieuws maken, het lijkt je écht wat. En dat je ’t kan uitbesteden aan Nieuwmakers mag dan wel makkelijk zijn, maar misschien haal je de kunde liever in eigen huis? Kom dan bij ons de mosterd halen. Of liever: wij brengen die naar je toe.

Stap 1

We ontwerpen samen een geschikt generatief nieuwsproject. We brengen focus in thema’s, brengen stakeholders in beeld en bedenken informatiekanalen. Zodat de verhalen hun verbindend en inspirerend werk ten volle kunnen doen.

Stap 2

Dan inspireren we je nieuwsmakers. We vormen ze via opleiding, coaching en reflectie. Dat geeft die nieuwe vaardigheden ook echt de ruimte om uit te groeien tot een nieuwe, stevige praktijk.

We starten met een basisopleiding generatief nieuws maken. Reken op een drietal sessies van een dagdeel.

Daarna zetten we het leerproces verder via coaching. Coaching bij aanpak van interviews en het bedenken van prikkelende interviewvragen. Coaching bij het schrijven van een aantrekkelijk en generatief nieuwsbericht. Coaching bij het delen en verspreiden van het nieuws.

Stap 3

We bouwen ruimte in voor reflectie met opdrachtgever en nieuwsmakers. Samen staan we stil bij de inhoud van de verhalen. Wat ontdekken we? Welke rode draden worden zichtbaar? Waar kunnen we verder naar op onderzoek? Wie zou van het nieuws moeten weten? Hoe brengen we dat in een groeiend netwerk? Welke aanbevelingen kunnen we doen naar onze organisatie?

Tenslotte trekken wij ons terug. En pakt jouw nieuwsteam de fakkel helemaal over.

Portfolio


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share This