Workshops nieuws & verhalen

Werken met verhalen, dat is spelen! Onze verhalenworkshops helpen jouw groep op weg naar ontdekkingen, verhalen en nieuws verborgen in je organisatie.

Onze verhalenworkshops doen de gevoeligheid voor verhalen groeien. Ze brengen bezieling aan de oppervlakte. Ze brengen nieuwe taal. Nieuwe inzichten. Nieuwe vaardigheden. En die komen van pas op zoveel terreinen: in communicatie, samenwerking, coaching, leiderschap. In creatief worden, actief durven zijn, moedig voor je ideeën durven gaan.

Natuurlijk werken we op maat. Jij brengt je vraag, je idee, je wens in. Wij zetten onze inzichten en vaardigheden ernaast. En samen bouwen we precies die wonderlijke verhalenworkshop die je zocht.

Een krant in één dag

Een super workshop voor groepen van 6 tot 60 mensen. Na een introductie in generatieve verhalen vinden, ontwerpen en schrijven gaat de groep aan de slag.

Rond een thema dat er in jouw organisatie toe doet vormt de groep een redactieteam. Fotografen, schrijvers, vormgevers maken een magazine. Hun eigen magazine. Met verhalen uit jouw organisatie. On the spot verzameld.

Deze workshop trekt de kaders van de deelnemers flink open en doet hen als journalisten-voor-een-dag op zoek  gaan naar kracht en toekomstperspectief in hun eigen netwerk.

Waar zit onze bezieling

Je kent het fenomeen vast… Ooit maakten je medewerkers de keuze voor hun specifieke beroep, voor jouw team of jouw organisatie. Maar gaandeweg raakte die oorspronkelijke drive ondergesneeuwd. Werkdruk, verwachtingen, procedures, kwaliteitssystemen en regels hebben vaak het effect dat mensen zichzelf wat kwijtspelen in hun werk. En daarmee gaat veel oorspronkelijke passie verloren.

Met deze workshop spitten we die passie weer naar boven. Door elkaars verhalen te beluisteren en ze te verbinden tot gezamenlijke kracht. Deugd doet dat. En met de energie die dat oplevert, kan je weer op weg naar morgen. Een workshop van anderhalf uur tot een dag, afhankelijk van de setting waarin je wil werken.

Vuurwerkt

Met Vuurwerkt gaan we een paar grote stappen verder. Je wil niet alleen die oorspronkelijke bezieling weer zichtbaar maken. Je wil je mensen echt kansen geven hun eigen professioneel pad te versterken én de kwaliteit van hun onderlinge samenwerking te verbeteren. Dan gaan we verhalend aan de slag met Vuurwerkt.

In drie sessies van een dagdeel trekken we op ontdekkingstocht langs vier etappes: de ontdekking van het vuur, dromen dat je kunt vliegen, je koffer inpakken en je droom waarmaken. Deelnemers worden expliciet over hun sterkten, waarden en toekomstwensen. Ze leren uitspreken wat ze nodig hebben en van betekenis zijn voor wat anderen nodig hebben. En ze komen in actie.

En dat allemaal via de kracht van verhalen. Want verhalend werken: dat blijft toch een beetje spelen, en is daardoor zoveel leuker.

Verhalen fluisteren

Grappig, ontroerend en verrassend zijn verhalen uit de praktijk, als we ze kleurrijk leren vertellen. Met gevoel voor drama. Met het oog op het inspireren van de ander.

In deze speelse workshop, van twee uur tot een dagdeel, fluisteren we elkaar verhalen toe. We schenken onze verhalen aan mekaar, bouwen erop verder, voegen meerdere perspectieven toe. Tot het verhaal bol staat van kennis en inzichten die alleen maar via verhalen aan het licht komt. En als we tijd genoeg hebben, bouwen we een denkbeeldig kampvuur, waarrond de schoonste verhalen gedeeld worden.

Portfolio


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share This