‘Nu wordt doorgedreven energiezuinig renoveren haalbaar voor meer Limburgse eigenaars.’

Zopas lanceerde het provinciebestuur Limburg de Duwolimplus renovatielening. Limburgse eigenaars van particuliere woningen kunnen voortaan tot 40.000 euro ontlenen aan een tarief van 2%. Mensen met een beperkt inkomen kunnen zelfs renteloos lenen. DuwolimPlus biedt de ontleners bovendien deskundige bouwtechnische, administratieve en financiële begeleiding. Stebo-energieadviseurs Debby De Krem en Mike Willekens reageren opgetogen. ‘Nu kunnen we nog meer op maat van onze klanten werken,’ zeggen ze.

 

DuwolimPlus bouwt verder op het succesvolle Duwolim, de formule van goedkoop lenen en deskundige begeleiding voor energiezuinige renovaties door Limburgse woningeigenaars. Die lening werd de afgelopen vijf jaar al toegekend aan meer dan 2000 verbouwers. Zij konden tot maximaal 10.000 euro ontlenen voor welomschreven energiebeheersende maatregelen. De lening moest binnen de vijf jaar terugbetaald worden.

 

DuwolimPlus gaat verder

Met DuwolimPlus kunnen verbouwers tot 40.000 euro ontlenen met een terugbetalingstermijn tottien jaar. ‘Met dat hoger budget hebben we nu veel meer mogelijkheden om echt te gaan uitzoeken welke werken op de langere termijn het meeste energiewinst opleveren. Bovendien helpt de langere terugbetalingstermijn om bijvoorbeeld de maandelijkse lasten echt gaan beperken tot het bedrag dat verbouwers uitsparen op hun energiefactuur. Dat maakt energiezuinig renoveren veel meer haalbaar voor mensen met een beperkt inkomen,’ zegt Debby.

De lijst van financierbare werken is niet langer beperkt tot energiebeheersende ingrepen. Met DuwolimPlus kan ook budget voor de afwerking en modernisering van de woning worden ontleend. Debby: ‘Goed nieuws, want daar wrong het schoentje in de praktijk al eens. Duwolim kon wel tussenkomen voor bijvoorbeeld dakisolatie of een energiezuinige verwarmingsketel. Kosten voor afwerking konden dan weer niet en vormden soms een obstakel om tot renovatie over te gaan. Dat is met DuwolimPlus opgelost.’

 

Het volledige verhaal lezen kan op www.stebo.be

We tekenden dit verhaal op voor:

Stebo

Auteur

Griet Bouwen

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:  www.stebo.be