Een stevige wandeling naar de top van de mijnterril. Samenwerken in de magische leeromgeving van KRC-Genk. Arena-ervaringen opdoen. Mental coaching. Een omgekeerde jobbeurs. Stressbeheersing oefenen via gaming. Het zat allemaal in het programma van ‘Jij blinkt uit!’: een experimenteel ESF-project van Stebo, KRC-Genk en Koshine, met de steun van VDAB, Stad Genk en ESF-Vlaanderen. ‘Iedereen werd uitgedaagd om grenzen te verleggen. En dat geldt zowel voor de werkzoekenden als voor ons, trajectbegeleiders en coaches met jarenlange ervaring’, zegt An Kempeneers van Stebo.

Jij blinkt uit! wil langdurig werkzoekende mensen sterker maken in hun levensloop en zoektocht naar werk. An: ‘We wilden vooral een nieuwe manier van werken ontwikkelen voor werkzoekenden die altijd maar uit de boot vallen omdat ze steeds weer tegen innerlijke blokkades aanlopen. Zo’n mentale blokkade kan bijvoorbeeld een laag zelfbeeld zijn, of faalangst, of opmerkelijke introversie.’

Marc Hardy van KRC-Genk bracht methodieken en inzichten uit de sportwereld in. Vaak echt àndere, speelse, grensdoorbrekende manieren van werken. Stijn Quanten (Koshine), mental coach van de prof-voetballers van KRC, reikte een wetenschappelijk onderbouwd kader aan om mentale blokkades zichtbaar te maken en aan te pakken. De ervaren trajectbegeleiders van Stebo recruteerden de deelnemers en zorgden voor begeleiding. Dat samengaan van expertise, ervaring en wetenschappelijke onderbouw zorgde voor een diepe verschuiving in de geesten van alle betrokkenen.

Meer ontdekken? Lees het hele verhaal.

We tekenden dit verhaal op voor:

Stebo

Auteur

Griet Bouwen

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:  www.stebo.be