Als je iets écht wilt en je gaat er 100% voor, dan kan het lukken. Wat ook je achtergrond is. Peggy Copermans (38) geeft deze levensles aan haar dochters door het zelf voor te doen. Vorig jaar haalde ze haar diploma van begeleider in de jeugd- en gehandicaptenzorg. ‘Zonder de steun van mijn gezin en mijn loopbaancoach had ik dit niet kunnen waarmaken’, zegt ze. Peggy doet haar verhaal.

Droom blijft sluimeren 

‘Ik was de op één na jongste in een gezin van negen kinderen. We hadden het thuis niet makkelijk. Enkele broers en zussen werden in instellingen geplaatst en die kwamen daar niet altijd beter uit. Daar ontstond mijn ambitie om opvoedster te worden. Ik zou die gasten helemaal anders aanpakken, hen kracht geven! Maar studeren lukte toen niet zo goed. Ik had al mijn energie nodig om te overleven. Op mijn vijftiende ging ik het huis uit en begon als schoonmaakster te werken. Eerst particulier, later elf jaar in een ziekenhuis. Toen ik nipt tweede eindigde in een selectieprocedure voor adjunct van het onderhoud , brak er iets in me. Ik verzamelde al mijn moed en nam contact met Stebo. Was mijn oude droom haalbaar? Wat kon ik best doen? Dat wilde ik onderzoeken.’

Peggy’s verhaal helemaal lezen kan hier

We tekenden dit verhaal op voor:

Loopbaanwijzer

Auteur

Lisa Coppin

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:

www.loopbaanwijzer.be