Inburgering Limburg

Inburgering Limburg

Onze partner

Al tien jaar verwelkomt Inburgering Limburg buitenlandse nieuwkomers. Directeur Kathleen Blockx zag haar team groeien tot een ploeg van meer dan 70 medewerkers. De organisatie wil dat elke nieuwkomer vertrouwd raakt met de mogelijkheden van het inburgeringsprogramma. Bijzondere aandacht gaat naar nieuwkomers uit de Europese Unie. Met nieuws en verhalen hoopt Inburgering Limburg collega’s, partners, nieuwkomers en geëngageerde burgers te inspireren tot actie.

De uitdaging

Kathleen is trots op wat haar team bereikte. ‘We maken mensen echt sterker om hun eigen plek in de samenleving in te nemen. Maar niet iedereen is al op de hoogte van die kansen.’ Daarom investeerde de organisatie  extra in communicatie. Gesteund door een professionele nieuwsmaker gaan enkele medewerkers op zoek naar verhalen en nieuws in het netwerk. ‘Ik ben benieuwd naar wat de nieuwkomers zelf te vertellen hebben over hun inburgeringservaringen. Enquêtes deden we al, maar daar leren we veel minder van dan van de verhalen van mensen zelf. Ik ben zeker dat we daarin bovendien inspiratie vinden om onze werking nog verder te verbeteren’, aldus Kathleen.

Onze aanpak

Onze nieuwsmaker ging gedurende bijna een jaar regelmatig op zoek naar verhalen in het netwerk van partners en gebruikers rond Inburgering Limburg.

Enkele medewerkers hadden net zoveel goesting om mee te interviewen en te schrijven. Zij kregen een introductie in generatief nieuws en coaching op vraag.

Vandaag springt Nieuwmakers nog in op vraag.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share This