Live generatief nieuws op AI-Worldconferentie Gent

Live generatief nieuws op AI-Worldconferentie Gent

Hier ontstond de liefde voor het verhaal!

We waren nauw betrokken bij de organisatie van de eerste Appreciative Inquiry World Conference op Europese bodem. Als lid van ‘De Werf’, het organisatiecomité van de conferentie, opperde Griet het idee om een Live Nieuwsteam uit de grond te stampen.

Een nieuwsteam van ruim tien vrijwillige conferentiegangers, die vier dagen lang waarderend onderzoekende gesprekken voerden, bij workshops langs gingen, participanten kriebelden met hun vragen en er nieuws over maakten.

Het was een top-ervaring. In internationaal gezelschap. Meteen in het Engels interviewen en schrijven. Hier brak de liefde voor het vak door. Die is sindsdien alleen maar blijven groeien.

Foto: Jan Somers

Resultaten

Elke dag een verse krant. Daarmee verwelkomden we de conferentiegangers iedere ochtend. Een krant met nieuws van hén. Met foto’s, sfeer en hoogtepunten. Het enthousiasmeerde, verbond, maakte de rijkdom van de conferentie zichtbaar.

We publiceerden alle blogs ook gaandeweg, doorheen de dag op www.2012waic.com

De kranten vind je hier

Conferentiemagazine: Enkele weken na de conferentie lag er een Special AI-Magazine klaar. Online downloadbaar, en in print te bestellen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share This