Olen-dag!

Olen-dag!

Onze partner

De Kempische gemeente Olen. Met iets meer dan 12.000 inwoners, verspreid over drie parochies of woonkernen: St. Jozef Olen, O.L.V. Olen en Olen-Centrum (of St. Martinus Olen).

Olen is bekend van de pot met de drie oren in de Keizer Karel legende. Meer recentelijk ook van het jaarlijks groeiende festival Gladiolen, dat plaats vindt in het pinksterweekend.

Olen experimenteert met een nieuwe manier om bewoners actief te betrekken bij de toekomst van hun dorp.

De uitdaging

Op 13 juni 2015 organiseerde de gemeente Olen haar eerste Olendag. Bewoners gaan in dialoog over wanneer Olen op zijn best is en bouwen vandaaruit samen aan een gewenste toekomst voor hun dorp.

Vijf thema’s vormden het hart van de Olendag: iedereen burgemeester, Olen verbindt mensen, eco-Olen, groeien in Olen is groeien als kolen en Olen puzzelt. In ronde tafelgesprekken werkten geëngageerde Olenaars naar concrete projecten toe.

Hans Bouwen en Arno Vansichen loodsten de deelnemers door de verschillende stappen tijdens de Olendag.

Resultaat

Lisa Coppin en Els Jammaers maakten een krant. Ze voerden gesprekken, namen foto’s, verzamelden quotes bij de deelnemers en luisterden mee aan de tafels. Ze kregen ondersteuning van de communicatie-ambtenaren van OCMW en gemeente Olen, die voor de lay-out en het tijdig printen van de kranten zorgden.

Hoe fijn: een krant, klaar aan het einde van de dag! Met daarin het beste van Olen, de dromen van bewoners en de eerste ideeën voor projecten. En veel herkenbare beelden. Bekijk ‘m hier.

Om mee te nemen, thuis te tonen en met buren en familie te delen. De gemeente verspreidt de krant ook verder aan wie niet aanwezig was. Als herinnering en om het vuur brandend te houden.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share This