‘De leeuw die binnenin mij woont is uit zijn schulp kunnen komen dankzij de kunstgroep voor vrouwen bij T’ANtWOORD en de vakantiegroep van Pirlewiet’, zegt Mia Doms. Kunst – in zoveel vormen – en samenzijn met goede vrienden hebben Mia geleerd op haar eigen stem te vertrouwen. ‘Ik heb mijn hele leven geleefd met het idee dat ik er eigenlijk niet mocht zijn. Maar door mijn creatief ei kwijt te kunnen en andere mensen daarbij te mogen helpen is dat nu helemaal anders.’

Mia tekent cartoons, schrijft gedichten, maakt haar eigen kleding, knutselt, ontwerpt juwelen, knoopt macramé en speelt toneel. ‘Als ik begin te tekenen, of met klei werk bijvoorbeeld, dan raakt dat dikwijls iets heel diep in mij. Dan komt er ineens een dramatisch beeld tevoorschijn. Dan ga ik daar iets van vroeger in zien en ervaren. Het is een manier om de drama’s in mijn leven te verwerken. Ik heb veel gezien wat diep pijn doet. En ik heb altijd moeten horen, zien en zwijgen. Met kunst kan ik daar nu iets terug van opdiepen. Ik schrik daar soms zelf van.’

‘Ik heb veel gezien, en altijd moeten horen,
zien en zwijgen. Met kunst kan ik daar nu wel
iets over meedelen.’ – Mia Doms

Lees dit betoverende stuk hier

We tekenden dit verhaal op voor:

Vakantieparticipatie

Auteur

Griet Bouwen

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:  www.iedereenverdientvakantie.be