De Kortijkse vzw De Stroom heeft zijn naam niet gestolen. Een team van vijf medewerkers en een groep van een 50-tal vaste vrijwilligers ondersteunt mensen met een beperking om via vrijetijdsbeleving mee te bewegen in de stroom van leven in de samenleving. En ze roeien al eens de andere kant uit: tegen de stroom in.  ‘Want er is nog een pak sensibiliseringswerk te doen bij het grote publiek’, zegt coördinator Chiron Potié. Een gesprek over moed, kunnen kiezen en verlangen.

Wij, Vlamingen, zijn over het algemeen een voorzichtig volk. Te voorzichtig soms. Bang om een ander voor het hoofd te stoten of te kwetsen. Ongerust om iets verkeerd te doen. En die angst weerhoudt ons er nog teveel van om toch contact te leggen met anderen, zeker als die ander ook een beetje anders is. ‘Maar je mag fouten maken. Mensen met een beperking vinden het absoluut geen probleem als je wat stuntelig uit de hoek komt. Als je maar probeert om contact te maken, dat is veel belangrijker’, zegt Chiron. ‘Mensen met een beperking zijn in de eerste plaats ook gewoon mensen. Als je gewoon doet zoals je normaal doet, kom je al een heel eind.’

“Je mag fouten maken. Mensen met een beperking vinden het absoluut geen probleem als je wat stuntelig uit de hoek komt.”

Lees hier verder…

We tekenden dit verhaal op voor:

Vakantieparticipatie

Auteur

Griet Bouwen

Fotografie

Robert Boons

Lees het volledige verhaal:

De thuis van dit verhaal is hier:  www.iedereenverdientvakantie.be